Općina u problemima nakon hapšenja Hadžibajrića, oglasili se iz Vijeća

Nakon što je Kantonalni sud u Sarajevu odredio jednomjesečni pritvor Ibrahimu Hadžibajriću, načelniku općine Stari Grad Sarajevo, oglasilo se Općinsko vijeće.

Glavni izazovu uposlenika i ovog vijeća je kako da prevaziđu probleme koji su nastali zbog ove situacije.

Općinsko vijeće Stari Grad Sarajevo, u skladu sa svojim nadležnostima, preduzelo sve korake u cilju rješavanja novonastalih problema u Općini Stari Grad Sarajevo, te uputilo dopise prema Federalnom ministarstvu pravde i Centralnoj izbornoj komisiji (CIK), kako građani ne bi trpili i taj problem će se riješiti koliko naredne sedmice.

Općinsko vijeće svojim statutom ima rješenje ovog problema. Ova institucija koja funkcioniše i funkcionisala je u najtežim perioda periodu, periodu agresije pružala je usluge svojim građanima, prepoznala je ozbiljnost situacije i ozbiljno pristupamo tome.

Vaši predmeti i postupci se nesmetano obavljaju. Općina Stari Grad Sarajevo je stabilna općina”, poručio je Seid Škaljić, predsjedavajući OV Općine Stari Grad Sarajevo.

Uputio je i poruku uposlenicima ove Općine.

Nismo zaboravili na vas i vaša prava iz radnih odnosa . Općinsko vijeće misli na vas. Molimo uposlenike da nastave profesionalno raditi kao što su i do sada. Građani ne smiju da trpe”, kazao je.

Prema Statutu Općine Stari Grad Sarajevo, načelnika za vrijeme privremene odsutnosti ili spriječenosti zamjenjuje dužnosnik ili djelatnik općinskog organa uprave kojeg on ovlasti.

U slučaju da načelnik nije odredio ko ga mijenja, izbor vrši Općinsko vijeće.

Podsjetimo, Hadžibajrić je uhapšen u akciji “Start” 10. maja.