Potresne riječi majke djevojčice ubijene u masakru u školi: “Bog neka nas sačuva od bijesa i gorčine”

“Bog neka nas sačuva od bijesa i gorčine, da nam snage i ljubavi, kako bismo ovaj bol nekako preživjeli”, riječi su Nine Kobiljski, majke jedne od preminulih djevojčica u stravičnoj tragediji u OŠ “Vladislav Ribnikar”, supruge slavnog odbojkaškog trenera Dragana Kobiljskog.

Nina Kobiljski, majka djevojčice koja je jedna od žrtava 13-godišnjeg K. K., koji je u srijedu ujutru u OŠ “Vladislav Ribnikar” ubio osmoro đaka i školskog čuvara, zahvalila se svima na podršci i rekla da nastavlja da se moli za povrijeđene.

Hvala mnogo svima, beskrajno cijenimo svaku riječ utjehe i podrške, kao tinjanje svjetla u najdubljem mraku. Molimo se za sve naše anđele i njihovog nebeskog čuvara Dragana. Molimo se za povrijeđene drugare i nastavnicu.

Koliko smo nijemi od bola za našom stradalom djecom, toliko smo sretni zbog svih koji su uspijeli da se spasu. Bog neka nas sačuva od bijesa i gorčine, da nam snage i ljubavi, kako bismo ovaj bol nekako preživjeli“, navela je Nina.

I odbojkaški klub “Radnički” oprostio se u petak od svoje mlade igračice bolnim saopćenjem tokom trodnevne žalosti.

Igračica naše pionirske selekcije, E. K, napustila nas je zajedno sa svojim drugarima iz škole, koji su 3. maja 2023. nastradali u OŠ “Vladislav Ribnikar”. Bila je požrtvovana, uvijek nasmijana i odlična saigračica.

Igrala je poziciju primača u kojoj se odlično snalazila i doprinosila svom timu sjajnim poenima na utakmicama. Njen klub izjavljuje duboko saučešće porodici, kao i porodicama i prijateljima ostalih preminulih. Počivaj u miru“, poručili su iz “Radničkog”.