Potvrđena smrt muškarca nakon eksplozije u Tuzli

Tuzlanski ljekari zvanično su utvrdili da je nakon eksplozije u Tuzli preminuo muškarac.

Dežurni ljekar Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla konstatovao je smrt lica M.O. rođenog 1968 godine iz Tuzle”, naveli su iz MUP-a Tuzlanskog kantona.

Žena koja je ranjena u ovoj eksploziji smještena je u UKC Tuzla.

Pacijentica inicijala E.O. je hospitalizirana u Jedinici intenzivne njege Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju UKC Tuzla, sa višestrukim povredama ekstremiteta. U toku priprema za operativni zahvat”, kazala je Ersija Aščerić Mujedinović, portparolka UKC Tuzla.

Eksplozija se dogodila jutros iz sedam sati a više informacija biće poznato nakon uviđaja.

Oglasio se UKC Tuzla o stanju žene povrijeđene u eksploziji kada se muškarac raznio bombom

Podsjetimo, nakon što je u tuzlanskom naselju Moluhe došlo do eksplozija koja je uznemirila građane u kojoj je navodno preminuo muškarac, a žena ranjena iz UKC Tuzla su se oglasili o stanju povrijeđene pacijentice.

Kako navode, žena je hospitalizirana s višestrukim povredama ekstremiteta.

Pacijentica inicijala E. O. je hospitalizirana u Jedinici intenzivne njege Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju UKC Tuzla, sa višestrukim povredama ekstremiteta. U toku priprema za operativni zahvat”, kazala je Ersija Aščerić Mujedinović, portparolka UKC Tuzla.

Prema nezvaničnim informacija tijelo muškarca je dugo bilo u kući jer je postojala sumnja da na tom području ima još eksplozivnih naprava.

Kako je ranije potvrdila portparol MUP-a TK Adnana Sprečić, dojavu su zaprimili u 7:55 sati.

Došlo je do eksplozije na spratu kuće. Zbog sumnje da postoji još eksplozivnih naprava, na terenu su specijalci i pripadnici KDZ”, rekla je Sprečić.

Više infomacija biće poznato nakon uviđaja koje će početi tek nakon što bude utvrđeno da je mjesto događaja sigurno od dodatnih eksplozivnih naprava.

Kako pojedini mediji pišu muškarac se raznio bombom i teško povrijedio suprugu.

Supruga, srećom, nije životno ugrožena.

U kući je bila i kćerka, ali nije zadobila povrede.