Poznato stanje povrijeđenih: Jedna djevojka u kritičnom stanju, druga stabilno

Nakon sinoćnje nesreće u sarajevskom naselju Marijin Dvor u kojoj je jedna djevojka izgubila život, a dvije povrijeđene, mediji saznaju u kakvom stanju se nalaze povrijeđene koje su smještene na KCUS.

Naime, Azra Spahić je smrtno stradala od posljedica udara automobilom marke “mercedes”.

Druga A. S. je prebačena na KCUS sa povredama opasnim po život, a kako saznaje N1, nalazi se u izuzetno teškom stanju sa prelomom baze lobanje i vratne kičme.

Druga povrijeđena djevojka, E.S, je za sada sa stabilnim parametrima.

Podsjećamo, jedna djevojka je poginula, a dvije su teško povrijeđene u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u centru Sarajeva, a jedno lice je uhapšeno nakon uviđaja. O nesreći se oglasio i MUP KS i saopćio detalje.

Kako se navodi u izvještaju policije, dana 26.05.2023. godine oko 23:30 sati na kolovozu raskrsnice ulica Maršala Tita – Dolina, općina Centar Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda.

Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka S. A. rođena 1998. godine iz Sarajeva, S. A. rođena 1997. godine i S. E. rođena 2002. godine iz Ilidže od putničkog motornog vozila marke “Mercedes” kojim je upravljao vozač B. A. rođen 1996. godine iz Sarajeva.

Istog dana u 02:30 sati policijski službenici Sektora uniformisane policiej lišili su slobode B. A. iz Sarajeva zbog sumnje u počinjenje teških krivičnih djela protiv bezbjednosti i saobraćaja i u toku je njegova kriminalistička obrada u policiji.

Mediji saznaju da je djevojka koja je smrtno stradala Azra Spahić (1998).

Azra je bila uposlenica JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo, kao doktor medicine.

Ona je rodom iz Bihaća, a u Sarajevu je završila Medicinski fakultet.

Podsjetimo, uhapšeni vozač je Armin Berberović (1996.) iz općine Stari Grad, a izvori medija navode da je bio pod dejstvom alkohola.