Sarajevska policija uhapsila više osoba zbog krađa: Krali humanitarne pomoći, novac, nakit, akumulatore…

Policijski službenici MUP-a KS jučer su uhapsili više osoba koje se dovode u vezu s krađama počinjenim u prethodnom periodu.

– Prvo su jučer u 04:30 sati u ulici Kemala Kapetanovića, općina Novo Sarajevo, policijski službenici PU Novo Sarajevo lišili su slobode D. H., rođen 1988. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Krađa /član 286. stav 1. KZ FBiH/.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a 35-godišnjak je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Nakon završene kriminalističke obrade osumnjičeni je otpušten iz službenih prostorija.

– Zatim u 09,30 sati policijski službenici PU Centar lišili su slobode M.H., rođen 1996. godine, nastanjen u Sarajevu.

Osumnjičeni je u ranijem periodu otuđio novac iz kutija humanitarne pomoći u dva poslovna objekta na području općine Centar Sarajevo.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a 27-godišnjak je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Nastavlja se kriminalistička obrada nad navedenim licem.

– Zatim u 19,15 sati, policijski službenici PU Vogošća lišili su slobode H. S., rođen 1994. godine, nastanjen u Vogošći.

Osumnjičeni je tokom ovog mjeseca na području općine Vogošča izvršio više krivičnih djela teških krađa u kuće, garaže i poslovne prostore iz kojih je otuđivao novac, nakit, akumulatore, kao i druge predmete.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a 29-godišnjak je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.