Skandal u najavi: Benjamina Karić uručila “Zlatnik Grada Sarajeva” Nihadu Aličkoviću i pripadnicima “AntiDayton” pokreta

Nihad Aličković, vođa “AntiDayton” pokreta, primljen je o Gradskoj vijećnici od strane gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić.

Karić je njemu i pripadnicima ovog pokreta uručila “Zlatnik Grada Sarajeva”.

Razlog za pozivanje Nihada Aličkovića i drugih članova ovog neformalnog pokreta je pomoć Turskoj nakon zemljotresa.

Treba istaknuti i da je gradonačelnica jedna od čelnica koje se svakodnevno u više navrata oglašavaju na društvenim mrežama, ali to nije bio slučaj ovaj put.

Inače, Aličković je poznat po brojnim skandaloznim izjavama, koje su uglavnom u posljednje vrijeme išle u prilog Stranci demokratske akcije.

Jedan je od organizatora protesta ispred OHR-a, gdje su se širile brojne poruke protiv visokog predstavnika i ambasade SAD-a, ali i generalno protiv Zapada, a nalazio se zajedno i sa SDA jurišnicima koji su ispred zgrade Parlamenta FBiH bili protiv izbora nove Vlade.

Tada je medijsku pažnju, osim kada je u pitanju par medija, izgubila neformalna grupa građana “ReSTART BiH” koja se zbog nedostatka medijske pažnje sada potpisuje kao “nestranačka grupa građana”, iako su svi protesti bili usmjereni protiv onih koji su “protiv SDA”.

Aličković je hvalio i rad Sebije Izetbegović, a jedino joj je zamjerio to što se na KCUS-u mogu pronaći paštete iz Srbije i sir iz Hrvatske. Tada je govorio da se plaši da se ne desi nastavak genocida preko tih pašteta i poručio da on to neće jesti, bez obzira što je možda pet puta kvalitetnije.

Poznat je i po tome što nigdje ne radi, ili barem niko ne zna gdje radi, a redovno nosi skupocjenu odjeću, ima skupe mobitele, i vozi automobile, što je, morate priznati, jako teško ako ste nezaposlen.

Smrt okupatorima i domaćim veleizdajnicima“, samo je jedna od poruka koje su se mogle čuti ispred OHR-a, dok su se ispred Parlamenta FBiH napadali novinari, ali i zastupnici koji su podržali izbor nove Vlade.

Nije poznato da li je gradonačelnica svjesna kome je uručila “Zlatnik Grada Sarajeva”, ili je možda to svjesno uradila zbog podrške koju uživa Aličković.

Do trenutka objave ovog teksta gradonačelnica nije odgovarala na naše pozive, pa njenu stranu priče nećemo saznati ovaj put.