Srbijanski tabloidi “oprali” Dodika jer je UNA prenosila live proteste, glavni akter svađa njegova kćerka Gorica

Većina tabloida u Srbiji jučer je ignorisala proteste koji su održani u Beogradu, a oni koji su objavili vijest, ismijavali su i vrijeđali učesnike.

No svi tabloidi su objavili jednu vijest – da je “Dodikova Una TV prenosila političke proteste uživo”.

Uslijedila je i rasprava na Twitteru u kojoj su glavni akteri kćerka Milorada Dodika i urednike Informera, prenosi N1.

Protest, iz minuta u minut, prenose svi opozicioni mediji, što je i očekivano, ali je pravo iznenađenje da to isto čini ‘Una TV’, čiji je vlasnik Igor Dodik, sin Milorada Dodika.

Milorad Dodik pokušava da se nađe i na strani opozicije u Srbiji, koja već drugi put organizuje proteste, ali i da sve vrijeme javnosti u BiH i Republici Srpskoj da privid o ‘harmoničnim’ odnosima sa zvaničnim Beogradom.

Nikako ne može i jedno i drugo, pa je jasno da Dodik koristi i ovu situaciju da udari na zvanični Beograd u namjeri da što više rukovodstvo Srbije uzdrma.

Zaista je pravo ‘iznenađenje’, za sve one kojima nisu jasni Dodikovi ciljevi i učešće u napadima na Srbiju i njeno rukovodstvo, da njegova TV direktno prenosi proteste opozicije. Ako se vratimo koju godinu unazad, Dodik je lomio brutalnom silom policije, pojačane raznoraznim batinašima, proteste u Banjaluci”, napisao je Informer, a isti tekst su preuzeli i ostali.

Prvobitnu verziju objavio je Slobodan Vasković na svom blogu.

U emisiji na Pinku, koja je služila kako bi se protesti degradirali, gost je je kazao kako je Una TV u vlasništvu Dodika, te da je Dodik to uradio kako bi kupio poene i na drugoj strani.

TV Una je u vlasništvu Dodikovog sina koja prenosi ovaj protest, valjda da bi iskoketirala sa opozicijom, da bi Dodik preko svog sina i njegove televizije dali podršku ovima što napadaju rukovodstvo Srbije.

Sve vrijeme Dodik pokušava prikazati harmonične odnose sa Beogradom, a njegov sin prenosi te proteste.

Inače na ovim protestima, hvala Bogu, nema toga da policija bilo šta radi ovim demonstrantima koji čine nasilje, dok je policija u Banjaluci kada su bili protesti protiv Dodika, redom tukla ljude koji su protestovali daleko mirnije od ovih. To pokazuje činjenicu da će se uvijek pokazati u nekim vremenima ko šta zaista misli”, naveo je.

Gorica Dodik napisala je uredniku Informera na Twitteru: “Sram te bilo Dragane J. Vučićeviću”, on joj odgovorio: “Sram, bre, tebe bilo. Vi ste sa svojom TV stali na stranu najgoreg antisrpskog ološa. Dosta je više vaših laži i prevara”.

No Dodikova kćerka tu nije stala i optužila je urednika Informera da sakuplja poene na njoj.

Jel misliš da ćeš se tako dodvoriti Vučiću?! Nećeš, jer i on zna kao i Milorad kakva sve gamad oko njih koriste svaki trenutak da zavade njih dvojicu. Pokušao si jednom da nas ocrniš u svojim novinama, dosta više.”

Odgovorio je kako je podržavao “njenog tatu bzu žute banke sve ove godine”. “Neka vam ovo služi na čast”.

Ovo je inače i prvi put da su srbijanski mediji naveli kako je Una TV “Dodikova”.

Da je “pukla tikva” između Dodika i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, odavno se priča u javnosti.

U prilog tome idu i potpuno različiti stavovi koje njih dvojica iznose javno o istim temama. Vučić se nije oglasio o ovome.