U Sanskom Mostu građani spremni na najgore

Protekla noć je za građane Sanskog Mosta bila besana.

Zbog nabujale Sane, oko 22 sata u ovom gradu su se oglasile sirene.

Sirene su se oglasile u skladu s odlukom Štaba Civilne zaštite Sanski Most o proglašenju stanja prirodne nesreće.

@sarajevskaseharatiktok Jezivo 😱😱 #sanskimost #sana #sirena #sirene #upozorenje #jezivo #spooky #poplave #poplava #flood #floods ♬ original sound – Sarajevska Sehara

Građani Sanskog Mosta spremni su na najgore.

Agencija za vodno područje rijeke Save upozorava da se prognozira porast vodostaja uslijed novih značajnijih padavina na cijelom vodnom području rijeke Save u FBiH, posebno na slivovima Bosne, Vrbasa, Une i Sane.

Padavine će naročito biti izražene tokom narednih dana. Očekuje se dostizanje nivoa obavještavanja o mogućim poplavama na hidrološkim stanicama na srednjem i gornjem dijelu sliva rijeke Bosne, te na slivovima Une i Sane u FBiH.

Podsjećamo, prema posljednjim podacima Agencije za vodno područje rijeke Save u Federaciji BiH trenutno je vanredno hidrološko stanje na području gornjeg i srednjeg dijela sliva rijeke Bosne, gornjeg dijela sliva Vrbasa, na slivovima Une i Sane, te na slivu Gline i Korane.

Iz FHMZ-a navode da je za danas u većem dijelu naše zemlje upaljeno narandžasto upozorenje zbog lokalno intenzivnijih padavina, grmljavina i jakih do olujnih udara vjetra.