Foto: N. M./ Sarajevska sehara

Video-foto/ Naselje Hrasno dobilo 86 novih parking mjesta

Nakon dvogodišnjih napora i rješavanja administrativnih problema, danas je izvršeno obilježavanje 86 novih parking mjesta u ulicama Porodice Ribar i Aleja lipa.

Naime, jedna saobraćajna traka iskorištena je kao parking prostor.

To je ujedno i sjajan potez, obzirom da je potpuno besmisleno da u naselju budu dvije saobraćajne trake.

Općina Novo Sarajevo pokrenula je niz različitih aktivnosti na iznalaženju mogućnosti za povećanje broja slobodnih parking mjesta, a koje, između ostalog, podrazumijevaju iscrtavanje parking mjesta horizontalnom signalizacijom i postavljanjem vertikalne saobraćajne signalizacije.

@sarajevskaseharatiktok Šta mislite o novim parking mjestima? #sarajevo #parking #novosarajevo #hrasno #VocêNasceuParaMudar ♬ Vibes – ZHRMusic

Posebno se radilo na pripremi projekata sa ciljem povećanja broja slobodnih parking mjesta u ulicama jednosmjernog karaktera na području Novog Sarajeva, gdje to mogućnosti dozvoljavaju, a u saradnji sa Kantonalnim ministarstvom saobraćaja.

Planirani su i radovi na obilježavanju novih 14 parking mjesta u ulici Džamijska br. 69-77, također pretvaranjem jedne saobraćajne trake u parking, čime će se uveliko rasteretiti postojeći saobraćaj u mirovanju, a građani naselja Hrasno imat će na raspolaganju novih 100 parking mjesta, saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo.