Video/ Pogledajte kako je Armin Berberović s lisicama na rukama predat u Tužilaštvo KS

Osumnjičeni za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja Armin Berberović predat je u nadležnost Tužilaštva KS.

Berberović će biti zadržan 24 sata i u tom zakonskom roku će ga ispitati postupajuća tužiteljica koja će odlučiti o daljim mjerama prema osumnjičenom.

Podsjetimo, jedna djevojka je poginula, a dvije su teško povrijeđene u saobraćajnoj nesreći koja se kasno sinoć dogodila u centru Sarajeva.

Kako je policija navela u svom izvještaju, nesreća se dogodila sinoć oko 23.30 sati na kolovozu raskrsnice ulica Maršala Tita – Dolina, općina Centar Sarajevo.

Tom prilikom putničko motorno vozilo marke “Mercedes”, za čijim je volanom bio vozač B.A. (1996.) iz Sarajeva, udarilo je i na kolovoz oborilo pješakinje S.A. (1998.) iz Sarajeva, S.A. (1997.) i S.E. (2002.) iz Ilidže.

U ovom teškom udesu na licu mjesta smrtno je stradala pješakinja S.A., teške tjelesne povrede opasne po život zadobila je S.A., dok je teške tjelesne povrede zadobila S.E. Povrijeđenima je ljekarska pomoć ukazana na KUM-u UKC Sarajevo.

Nešto kasnije, u 2.30 sati policijski službenici Sektora uniformisane policije uhapsili su B.A. iz Sarajeva zbog sumnje u počinjenje teških krivičnih djela protiv sigurnosti saobraćaja.

@sarajevskaseharatiktok Pogledajte privođenje Armina Berberovića #sarajevo #udes #saobracajna #nesreca #saobracajnanesreca #policija #marsalatita #titova #marindvor #marijindvor #arminberberovic #azraspahic #tuzilastvo #tuzilastvoks ♬ original sound – Sarajevska Sehara