Haris Zahiragić se obrušio na kadrove Naše stranke: “NiP je osnažio ovaj petokolonaški projekt u KS i dao im premijersku poziciju”

Haris Zahiragić, Zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo, oglasio se nakon objave člana Naše stranke Farisa Šehovića, koja je izazvala burne reakcije u javnosti.

Šehović je, govoreći o ratnom zločincu Dariju Kordiću, izjavio da ne postoji razlika između Kordića i generala Armije RBiH Sakiba Mahmuljina, koji je drugostepenom odlukom Suda BiH osuđen na osam godina zatvora.

Zahiragić je Šehovića nazvao “balavcem”.

Prvo neki balavac iz ‘Njihove stranke’, kažu Predsjednik NS Novo Sarajevo, izjednači Sakiba Mahmuljina, generala Armije Republike Bosne i Hercegovine, a koji je osuđen po komandnoj odgovornosti za zločine koje je počinila jedinica nad kojom on nije imao objektivnu kontrolu nad, ne civilima, nego vojnicima agresorske vojske, i Darija Kordića, za UZP presuđenog ratnog zločinca koji je direktno odgovoran za ubijanje čitavog sela, pri čemu je najmlađa žrtva bila beba od par mjeseci!

Nakon toga, moja kolegica iz Skupštine Kantona Sarajevo Miomirka Melank mu da javnu podršku za to odvratno poređenje!

Ona je od ranije poznata po ‘istraživanju’ glasnoće ezana u Sarajevu – ‘u umjetničke svrhe’…

U finalu, na N1 TV, u programu uživo, potpredsjednik Našista Mirsad Čamdžić otvoreno brani Darija Kordića! Naša stranka je, očito, organizacija koja je osnovana i djeluje s ciljem razvlačenja pameti našem narodu“, napisao je Zahiragić.

On je dodao kako “nismo zaboravili ni Mostar, koji su Boška Čavar i Irma Baralija predali sljedbenicima Darija Kordića, niti njihove izjave kako smo mi nekome palili kuće…“

NiP je, prije svih, osnažio ovaj petokolonaški projekt u Kantonu Sarajevo i dao im poziciju premijera koju drže već petu godinu, iako za to nisu dobili podršku građana, niti su to sposobni raditi. Zbog toga, ovo je i njihova direktna odgovornost“, naveo je Zahiragić.

Podsjetimo, Šehović je rekao da je “jedina razlika što je Kordić ležao svoju kaznu u zatvoru, a Mahmuljin je još u bjekstvu u Turskoj, koja ignoriše zahjeve da ga isporuči Bosni i Hercegovini”.