Konačno podignuta optužnica protiv troje ljekara zbog smrti djevojčice Džene Gadžun

Tužilaštvo KS podiglo je optužnicu protiv tri osobe zbog nesavjesnog liječenja koje je izazvalo smrt dvogodišnje djevojčice Džene Gadžun iz Kaknja.

Informaciju je medijima potvrdila glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić, a optužnica bi trebala biti upućena sudu na potvrđivanje.

Kako je rečeno, optužnica je podignuta protiv Suada Rožajca za teška krivična djela protiv zdravlja ljudi u vezi sa krivičnim djelom nesavjesno liječenje i krivično djelo zloupotreba položaja protiv Nine Jovanović i Jasmine Halimić.

Podsjetimo, malena Džena je 2021. godine upućena na rutinski zahvat.

Rutinski oftalmološki hiruški zahvat ljekara ordinacije dr. Halimić u stomatološkoj ordinaciji dr. Bejtović sa iznajmljenim anesteziologom dr. Rožajcem i neverifikovanim aparatom – završio je fatalno, smrću malene Džene.

Džena je pala u komu i hitno prevezena na Pedijatrijsku kliniku KCUS-a, gdje su se ljekari borili za njen život šest dana.

Kako su ljekari KCUS-a rekli tada, prema riječima roditeljima Amile i Murisa, malenoj Dženi je samo srce radilo, moždane ćelije i pluća su bili van funkcije.