Konobar iz BiH uhapšen u Dubrovniku, silovao Amerikanku na terasi poznate picerije

U Istražnom centru dubrovačkog Županijskog suda pri kraju je pravosudna istraga protiv konobara S. P. (49), državljanina Bosne i Hercegovine, inače nastanjenog u Trebinju.

Istraga je pokrenuta nakon što je uhapšen zbog osnovane sumnje u kazneno djelo silovanja 20-godišnje državljanke Sjedinjenih Američkih Država iz Njujorka.

Kazneno djelo silovanja počinjeno je na način da je konobar u ranim jutarnjim satima 12. juna nedaleko žičare i historijske jezgre Grada, na terasi pizzerije ‘Tabasco’, izvršio nasilni spolni odnos nad mladom Amerikankom bez njenog pristanka.

Ona je potom to prijavila službenicima Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Nakon toga je sudija istrage pokrenuo hitnu istražnu radnju te odmah ispitao studenticu koja je trebala dalje putovati“, rekao je glasnogovornik Županijskog suda u Dubrovniku, sudija Pero Miloglav za Slobodnu Dalmaciju.

Kako saznaju, istražni zatvor u trajanju do 30 dana konobaru iz Trebinja određen je zbog opasnosti od bijega.

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku rješenjem o pokretanju istrage od 14. juna 2023. bludnog konobara tereti i za počinjeno kazneno djelo krađe na štetu američke studentice kojoj je, nakon gnusnog čina, uzeo novčanik s novcem i dvije bankovne kartice.