Na Ilidži uhapšena djevojka zbog tjelesnog napastvovanja, u Ilijašu žena zbog ugrožavanja sigurnosti

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo u subotu su uhapsili dvije osobe zbog sumnje da su počinile krivično djelo.

Tako su pripadnici Policijske uprave Ilidža jučer u 18:45 sati, priveli H. E. (29) sa Ilidže zbog nasilničkog ponašanja.

Dana 3. juna 2023. godine u 18:45 sati, policijski službenici PU Ilidža, PS Ilidža, uhapsili su osobu H. E., rođenu 1994. godine sa Ilidže.

Ona se tereti zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kazneno djelo iz članka 362. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine – tjelesno napastovanje.

O navedenom je obaviješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo, a osoba lišena slobode je predana u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentiranju navedenog slučaja“, naveli su iz MUP-a KS.

U Ilijašu je policija jučer u 23:20 sati uhapsila ženu inicijala G. A. (41) zbog ugrožavanja sigurnosti.

Dana 3. juna 2023. godine u 23:20 sati, policijski službenici PU Ilijaš, PS Ilijaš, uhitili su osobu G. A., rođena 1983. godine iz Ilijaša, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kazneno djelo iz članka 183. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine – ugrožavanje sigurnosti.

O navedenom je obaviješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo, a osoba lišena slobode je predana u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentiranju navedenog kaznenog djela”, stoji u izvještaju.