Foto: Dnevni avaz

Naida i Ajša navodno zarobile djevojku u stanu i podvodile je klijentima, kod Naide pronađen njen pasođš

Naida Mehanović i Ajša Ramić, koje su službenici SIPA-e uhapsili u okviru akcije “Tin” koja se odnosi na suzbijanje trgovine ljudima, a u vezi s navođenjem na prostituciju, sumnjiče se i za protupravno lišenje slobode.

Ovu informacija otkriva Dnevni avaz od izvora bliskog istrazi.

Sumnja se da su dovele djevojku iz Mostara, otele joj pasoš i držale je zarobljenu u stanu, gdje su je podvodile klijentima, kojima je pružala seksualne usluge za novac.

Kod Naide je, navodno, pronađen pasoš djevojke iz Mostara.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu jučer su (31.05.2023.godine) realizirali operativnu akciju ‘Tin’, u okviru koje su pretresli stambene i poslovne objekte i pokretne stvari na četiri lokacije u Sarajevu i Visokom.

Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da je počinjeno krivično djelo trgovina ljudima, propisano Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

Osobe koje su prethodnog dana lišene slobode, nakon kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenih, predate su u dalju nadležnost postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo“, navedeno je iz SIPA-e.

Naida je prije nekoliko sedmica s jednom prijateljicom otputovala u Dubai, jer je, navodno, dobila posao menadžera u jednom restoranu s bosanskom kuhinjom.