Foto: A. K./ Sarajevska sehara

Neka vas sunčano i toplo jutro ne prevari, ni danas se “ljeto” neće dugo zadržati u BiH

Jutros je u većem dijelu naše zemlje sunčano uz malu oblačnost.

U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove ima magle ili niske naoblake.

Temperature zraka izmjerene u 08 sati iznosile su: Bjelašnica 9; Livno 12; Ivan Sedlo, Široki Brijeg 13; Bugojno, Drvar, Sanski Most, Sokolac 14; Banja Luka, Bihać, Sarajevo 15; Prijedor, Srebrenica, Tuzla, Zenica, Zvornik 16; Doboj, Trebinje 17; Mostar, Neum 18; Bijeljina, Gradačac 19 °C.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz umjeren porast naoblake tokom dana. Poslije podne i dio večeri očekuju se lokalni pljuskovi i grmljavina.

Vjetar slab na jugozapadu Bosne i u Hercegovini jugozapadni, a i ostatku zemlje sjeverozapadni. Dnevna temperatura od 20 do 26, na jugu do 29 °C.

U Sarajevu sunčano. Tokom poslijepodneva porast naoblake može usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Dnevna temperatura oko 24 °C.

Ni naredni dani neće biti bez padavina

Ukoliko ste već za ovaj vikend rezervisali smještaj na moru onda vam ova prognoza neće donijeti lijepe vijesti.

Naime, vrijeme se neće značajno mijenjati ni narednih dana. Već je ranije Nedim Sladić najavio da se ne nazire stabilizacija vremena u skorije vrijeme, te da su temperature iznad 30 stepeni još uvijek “misaona imenica” za nas.

U četvrtak u Bosni će preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Na sjeveru, istoku i sjeveroistoku Bosne su mogući jači pljuskovi.

U Hercegovini pretežno sunčano. Poslije podne umjeren porast naoblake na sjeveru i istoku Hercegovine može usloviti pljuskove i grmljavinu.

Vjetar slab na jugozapadu Bosne i u Hercegovini jugozapadni, a u ostalim područjima sjeverni i sjeveroistočni.

Jutarnja temperatura zraka od 13 do 19, na jugu do 22, a dnevna od 21 do 27, na jugu do 30 °C.

U petak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini pretežno sunčano.

Vjetar slab u Hercegovini jugozapadni, a u ostatku zemlje, uglavnom, zapadni i sjeverozapadni.

Jutarnja temperatura zraka od 13 do 19, na jugu do 22, a dnevna od 21 do 27, na jugu do 30 °C.

U subotu umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab u Bosni sjeverozapadni, a u Hercegovini jugozapadni.

Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, na jugu do 22, a dnevna od 22 do 28 °C.

U nedjelju u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini prije podne pretežno sunčano. Poslije podne umjeren porast naoblake praćen pljuskovima i grmljavinom.

Vjetar slab zapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 19, na jugu do 22, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 30 °C.