Oglasilo se Tužilaštvo KS o akciji u Općini Stari Grad: Ko će biti priveden?

Po nalogu postupajućih tužilaca Tužilaštva Kantona Sarajevo i Tužilaštva Bosne i Hercegovine, rano jutros započeo je nastavak akcije kodnog naziva Start.

Pretresi u Općini Stari Grad Sarajevo još traju, a realiziraju ga pripadnici Federalne uprave policije.

U toku dana u prostorije FUP-a bit će privedena tri pomoćnika načelnika i pravobranilac koji će biti ispitani od strane postupajućih tužilaca nakon čega će biti poznato više detalja kao i njihovo svojstvo”, kazala je Azra Bavčić, portparolka Tužilaštva KS.

@sarajevskaseharatiktok Nova hapšenja u Općini Stari Grad #sarajevo #fup #hapsenje #hapsenja #starigrad #opcinastarigrad #ibrahimhadzibajric ♬ Powerful songs like action movie music – Tansa

Osumnjičeni su, prema saznanjima medija, Adis Hadžović, pomoćnik načelnika za investicije i komunalne poslove, Aldiana Kavazović, pomoćnica načelnika za privredu, i Adela Plakalo, pomoćnica načelnika za imovinsko-pravne, geodetske poslove i katastar i stambene poslove.

U toku su pretresi njihovih kuća.

Današnja akcija je nastavak nedavno provedene akcije kojom je razbijena kriminalna grupa, predvođena načelnikom Hadžibajrićem.

Tada su u sklopu akcije “Start”, osim Ibrahima Hadžibajrića, uhapšeni Elmedin Karišik, Seid Hadžibajrić i Alma Destanović.