Policija objavila detalje: Učenik koji je pucao u školi u Lukavcu nema napunjenih 14 godina

Policija MUP-a TK oglasila se o pucnjavi koja se jutros dogodila u školi, kada je učenik upucao nastavnika.

Naveli su da su odmah po izlasku na teren zatekli dijete koje se sumnjiči da je pucalo.

Odmah po zaprimanju prijave, izlaskom policijskih službenika PU Lukavac na lice mjesta događaja, zatečeno je dijete za koje se sumnja da je pucalo iz vatrenog oružja, te su zatečeni odbačeno vatreno oružje i dr. predmeti“, saopćeno je iz MUP-a TK danas nakon pucnjave koja se dogodila jutros u OŠ u Lukavcu.

Naveli su i da napadač nema ni punih 14 godina, te da se obezbjeđuje korišteno vatreno oružje i ostali odbačeni predmeti.

Dijete (starosti nepunih 14 godina) se nalazi pod policijskim nadzorom u prostorijama PU Lukavac, dok se vatreno oružje i ostali odbačeni predmeti obezbjeđuju do otpočinjanja uviđaja.

U pucnjavi je povrijeđeno jedno lice, N.O. (1985) iz Lukavca, uposlenik JU OŠ Lukavac grad koje je tom prilikom zadobilo TTP konstatovane na Klinici za hirurgiju, a prema trenutnim informacijama povrijeđeni je podvrgnut operativnom zahvatu na Klinici za ORL koja je još u toku“, dodali su iz MUP-a.

Osumnjičeni je pod nadzorom policijskih službenika PU Lukavac.

Obezbjeđenje lica mjesta vrše policijski službenici PU/PS Lukavac, a uviđaj pod nadzorom dežurnog Tužioca KTTK-a koji se nalazi na licu mjesta izvršiće istražitelji Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP TKa i OKP PU Tuzla.

Na licu mjesta nalazi se i Tužilac za maloljetnike. U skladu sa odredbama Zakona o zaštiti djece i maloljetnika u krivičnom postupku, nismo u mogućnosti dati više informacija“, saopćeno je.