Porazni podaci i jučer: Policija uhvatila tri osobe bez položenog vozačkog ispita i osam pijanih vozača

Porazne podatke o stanju u saobraćaju ponovo je objavio MUP KS za jučerašnji dan, i to svega sedam dana nakon što je Azra Spahić poginula, a njenoj kolegici se ljekare bore za život.

Pojedinci, nesavjesni vozači, u Sarajevu i dalje upravljali atomobilom u alkoholiziranom stanju dovodeći u opasnost sebe i ostale učesnike u saobraćaju.

Tako su prilikom redovne kontrole koja se odvijala jučer, pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo iz saobraćaja isključili čak osam vozača zbog upravljanja automobilom u alkoholiziranom stanju.

Kako je saopćeno iz MUP-a Kantona Sarajevo, njihovi službenici su preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, tokom jučerašnjeg dana podnijeli 12 zahtjeva za pokretanje prekršajnih postupaka, te uručili 760 prekršajnih naloga.

Za lakše prekršaje upozorili su 47 vozača.

Armin Berberović je vozio bez položenog vozačkog ispita, a svakodnevno i dalje mnogi to isto čine.

Tako su jučer iz saobraćaja isključene tri osobe zbog upravljanja vozilom prije sticanja prava na upravljanje, te četiri vozača koji su bili za volanom iako su imali zabranu upravljanja vozilom.

Pitanje je samo koliko je policiji pijanih vozača i onih koji nisu položili vozački ispit promaklo.

Također su isključena iz saobraćaja tri vozila zbog isteka važenja saobraćajne dozvole, dva su isključena jer nisu registrirana, a tri vozila nisu bila tehnički ispravna.