Porazni podaci i jučer: Uhvaćeno 20 pijanih vozača u Sarajevu, pet upravljalo automobilom bez položenog vozačkog ispita

Porazne podatke ponovo donosi MUP kada je u pitanju saobraćaj u Sarajevu tokom prethodnog dana.

Jučer je, nepunih 10 dana nakon pogibije Azre Spahić, policija iz saobraćaja isključila 20 pijanih vozača.

Isključeno je i pet osoba koje su upravljale vozilom bez položenog vozačkog ispita.

Policija je iz saobraćaja isključila i sedam osoba zbog upravljanja motornim vozilom u vrijeme trajanja izrečene zaštitne mjere zabrane, jedno motorno vozilo zbog isteka važnosti registracije i dva neregistrovana motorna vozila.

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se ukupno 11 saobraćajnih nezgoda, od toga 10 s materijalnom štetom i jedna s povrijeđenim osobama kojom prilikom je jedna osobe lakše povrijeđena.

Muškarac pijan autom udario policajca koji je regulisao saobraćaj

Vrijedi napomenuti da se sinoć dogodio nevjerovatan slučaj u sarajevskom naselju Alipašino Polje.

Naime, nesavjestan vozač upravljajući vozilom u pijanom stanju udario je policajca koji je regulisao saobraćaj.

On je uhapšen i tereti se za krivično djelo Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.

Dana 04.06.2023. godine u 22:30 sati u ulici Olimpijska, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici PU Novi Grad lišili su slobode E. Dž., rođen 1971. godine, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti /član 359. stav 2. KZ FBiH/.

Osumnjičeni je, u alkoholisanom stanju, u raskrsnici ulica Bulevar Meše Selimovića – Džemala Bijedića – IX transferzala, općina Novi Grad Sarajevo, oglušivši se na naredbu policijskih službenika, motornim vozilom ‘VW Polo’, udario policijskog službenika koji je u raskrsnici regulisao saobraćaj, a zatim ne zaustavljajući se, udaljio se sa lica mjesta.

Povrijeđenom policijskom službeniku je ljekarska pomoć ukazana u Općoj bolnici ‘Prim. dr. Abdulah Nakaš’ u Sarajevu, a ljekar je konstatovao lakše tjelesne povrede.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a 52-godišnjak je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo“, naveli su iz MUP-a KS.