Sarajevska policija se oglasila o teškoj nesreći kod Bijambara, među šestero povrijeđenih je i dvoje djece

Iz MUP-a Kantona Sarajevo danas su saopćili detalje o saobraćajnoj nesreći koja se jučer u 08:30 sati dogodila na kolovozu magistralnog puta M-18 Sarajevo – Tuzla, općina Ilijaš, u blizini Bijambara.

Među šestero povrijeđenih je i dvoje djece, od kojih je jedno teže povrijeđeno kao i vozač Seata.

Tom prilikom došlo je do sudara putničkog motornog vozila Seat Toledo, kojim je upravljao Š. B. iz Sarajeva i putničkog motornog vozila Mercedes, kojim je upravljao S. D. iz Tuzle.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobio je vozač vozila Seat Toledo Š. B., konstatovane na KUM UKC Sarajevo, odakle je upućen na Kliniku za ortopediju i traumatologiju radi nastavka liječenja.

Teške tjelesne povrede zadobilo je i dijete – putnik iz vozila Seat Toledo koje je, nakon ukazane ljekarska pomoći na KUM UKC Sarajevo, upućeno na Kliniku za neurohirurgiju UKC Sarajevo“, naveli su iz MUP-a KS.

Lakše tjelesne povrede zadobili su putnici iz vozila Seat Toledo, L. B. i dijete-putnik, koji su nakon ukazane ljekarske pomoći na KUM UKC Sarajevo, otpušteni na kućno liječenje.

Vozač S. D. i putnica I. D. iz vozila Mercedes su, nakon ukazane ljekarske pomoći u JU Dom zdravlja Olovo, gdje su im konstatovane lakše tjelesne povrede, upućeni na kućno liječenje.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo“, naveli su iz MUP-a KS.