U ulicama kod Narodnog pozorišta večeras obustava saobraćaja

U pojedinim centralnim gradskim ulicama u Sarajevu večeras će doći do privremene obustave saobraćaja.

Razlog je održavanje manifestacije “Gala koncert opere i Sarajevske filharmonije”.

Na zahtjev Narodnog pozorišta Sarajevo, Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo dalo je saglasnost za privremenu potpunu obustavu saobraćaja na saobraćajnicama u Sarajevu.

Naime, do obustave saobraćaja će doći ulicom Branilaca Sarajeva – na dijelu raskrsnice s ulicom Ćemaluša do raskrsnice s ulicom Radićeva i ulicom Kulovića – na dijelu raskrsnice s ulicom Obala Kulina Bana do raskrsnice s ulicom Maršala Tita, za utorak, 27. juni 2023. godine, radi održavanja manifestacije “Gala koncert opere i Sarajevske filharmonije”.

Potpunu obustavu saobraćaja u raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava na alternativne pravce vršit će policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo u terminu od 19:30 do 22:00 sata.

Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da poštuju naređenja ovlaštenih službenih lica u vrijeme realizacije ovih aktivnosti“, saopćili su iz MUP-a KS.

Podsjetimo, na programu će biti izvedene numere svjetski priznatih kompozitora poput: Miroslava Špilera, Jakova Gotovca, Emmericha Kálmána, Jacquesa Offenbacha, Giuseppea Verdija, Giacoma Puccinija, Georgesa Bizeta, Wolfganga Amadeusa Mozarta, Johanna Straussa, te Bedřicha Smetane.

Vlada Kantona Sarajevo i Ministarstvo kulture i sporta su od samog početka pružili punu podršku ovom programu od velikog značaja za sve građane i posjetioce grada Sarajeva.

Kako je ranije najavio resorni ministar Kenan Magoda, cilj je kulturu i umjetnost učiniti lako dostupnim svima na području našeg grada.

Za sve posjetioce ovog Gala koncerta ulaz je slobodan.