Video/ Kako izgleda cirkus koji je došao u Sarajevo? Pogledajte najzanimljivije trenutke

Dva sata vrhunske zabave uz klaunove, akrobate, transformere i “globus smrti” (5 motora) Sarajlije mogu imati uz Circus Grande Colosseum.

Cirkus se održava na Alipašinom polju kod RTV doma u srijedu i četvrtak u 19 sati, a u subotu i nedjelju u 16 i 19 sati.

Ipak, cirkus koji je nedavno došao u Sarajevo obradovao je mnoge građane, ali je i problem stanovnicima obližnjeg naselja Alipašino Polje.

Predstave se održavaju srijedom, četvrtkom i petkom od 19 sati, subotom i nedjeljom od 16 i od 19 sati, a muziku i glasne zvukove čuju i stanovnici Alipašinog polja.

@sarajevskaseharatiktok Šta smo sve vidjeli u cirkusu u Sarajevu? #sarajevo #cirkus #circus #circuseuropa #acrobatics #akrobat #fun #fyp #foryoupage #foryou #circograndecolosseum ♬ Comical lively circus fun – SOUND BANK

Tokom održavanja predstava više stanovnika ovog sarajevskog medijima se požalilo, a posebno u A fazi, da ne mogu mirno boraviti u svojim stanovima jer i kroz zatvorene prozore dolazi zvuk iz cirkusa.

Stanovnici naselja su jedne prilike i izašli ispred svojih ulaza, a kako su kazali, zbog jačine zvuka “većini njih se zatresli prozori”.

Građani se obratili inspekciji, policiji i upravi Općine Novi Grad, međutim, reakciju su dobili samo od pripadnika MUP-a KS.

Međutim, par građana koji ne mogu da shvate da je Sarajevo urban grad, ne mogu pokvariti zabavu koju cirkus donosi.

Pokraj cirkusa otvoren je zabavni park.

S druge strane, cijene vas možda neće oduševiti obzirom da su za nađe standarde poprilično visoke i za djecu od 3 do 14 godine ulaz ćete morati platiti 20 KM, a za odrasle 25 KM.