Vozač koji je usmrtio dječaka u Novom Travniku bio pijan, zatražene mjere pritvora

Vozač inicijala B. G. G. koji je usmrtio dječaka Imrana Pašalića u stravičnoj nesreći Novom Travniku bio je pod dejstvom alkohola.

Riječ je o mladiću Borisu Gučaninu Gazibariću.

Ova informacija potvrđena je Dnevnom avazu iz Tužilaštva SBK.

Za vozača je predloženo određivanje jednomjesečnog pritvora.

Utvrđeno je da je vozač imao 0,93 promila alkohola u krvi“, kazali su iz Tužilaštva SBK.

Vozač Audija je B. G. G. rođen 2000. godine iz Travnika. Na mjestu suvozača se nalazila maloljetna osoba rođena 2005. godine. I. S. vozač Pežoa je 2003. godište je i iz Zenice, osoba smrtno stradala u ovom automobilu je 2008. godište, povrijeđene su godište 2008. i 2013. godište“, rekao je portparol MUP-a SBK Hasan Hodžić ranije.

U nesreći je poginuo 15-godišnji dječak, dok su još dvije osobe teško povrijeđene. Među povrijeđenima je i sin predsjednika Teakwondo kluba Zenica.

Predsjedavajući predsjedništva Taekwondo saveza Bosne i Hercegovine i predsjednik Taekwondo saveza FBiH Samir Šarić je izrazio žaljenje zbog smrti 12-godišnjeg perspektivnog člana Taekwondo kluba Zenica.

Jučer me je pred turnir u Posušju dočekala tužna i tragična informacija koja je sve zavila u crno. U saobraćajnoj nesreći kod Novog Travnika život je izgubio takmičar kluba Zenica Imran Pašalić, a teško su povređene dvije sestre koje su članice ovog kluba i trener kluba“, naveo je Šarić.

On je odmah nakon što je čuo vijest o saobraćajnoj nesreći zajedno s kolegom iz TS BiH Amirom Hadžovićem otišao u bolnicu u Travniku.