Zmajevi stigli na aerodrom, let za Lisabon ponovo odgođen

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine stigli su na aerodrom u Sarajevu.

Oni bi oko 20 sati konačno trebali krenuti ka Lisabonu na utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Ranije je bilo najavljeno da će novi termin polaska za Portugal biti u 19:30 sati, ali je let dodatno prolongiran i oni bi trebali krenuti oko 20 sati.

Let za glavni grad Portugala bio je zakazan za 12:40 sati sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Nakon toga let je bio pomjeren za 14:10 sati, potom i za 19:30 sati i na kraju za 20 sati.

Razlog je tehnički problem sa avionom i aviokompanijom, zbog koje je naša delegacija morala sačekati drugi avion da dođe u Sarajevo i to sa Majorke, koji je u vlasništvu avio kompanije „Alba Star“, koji bi u Sarajevo sletjeti 19:18 sati.

Ovo neočekivano kašnjenje leta je napravilo velike probleme „Zmajevima“.

Oni su umjesto treninga na stadionu Luž u Lisabonu i konferenciji za medije, bili primorani trenirati na stadionu Grbavica.

Zbog problema sa letom za Portugal otkazane su i medijske aktivnosti A reprezentacije Bosne i Hercegovine koje su trebale biti održane večeras na stadionu Benfice u Lisabonu.

Podsjetimo, utakmica Portugala i BiH se igra u subotu s početkom u 20:45 sati. Tri dana kasnije Zmajevi će ugostiti Luksemburg u Zenici.

U Savezu ogročeni zbog kašnjenja leta, isprozivali “Centrotours” koji je organizovao putovanje

Fudbalska reprezentacija BiH našla se u problemima pred odlazak u Lisabon, zbog kašnjenja leta za Portugal.

V.d. generalni sekretar NS/FS BiH Adnan Džemidžić je tim povodom isprozivao agenciju “Centrotours” koja je organizator putovanja.

Naveo je da bi se zbog ovoga mogle “redefinisati” dalje aktivnosti.

Do otkazivanja polaska naše reprezentacije u planiranom vremenu za Portugal je došlo zbog tehničkog kvara na avionu operatera koji je trebao prevesti ekipu do Lisabona.

Kvar se nije mogao otkloniti u roku od nekoliko sati, tako da sada očekujemo dolazak drugog aviona.

Zvanični organizator putovanja naše ‘A’ reprezentacije je agencija “Centrotours” d.d. Sarajevo, dugogodišnji partner NS/FS BiH.

Mislim da ćemo nakon ovoga današnjeg događaja morati ozbiljno redefinisati dalje aktivnosti. NS/FS BiH je sa svoje strane ispunio sve ugovorne obaveze, ali nije mogao uticati na izbor avio kompanije za čarter let.

To je stvar koja je ostavljena na dispoziciji našem organizatoru putovanja. Stoga smo danas morali uložiti dodatne napore, organizovati smještaj naših reprezentativaca u Sarajevu do novog termina polaska.

Savez je igračima omogućio adekvatne uslove za neplanirani ostanak u gradu, a koji su nastali uslijed otkazivanja leta.

Nakon odmora u hotelu, naši reprezentativci će obaviti trening. Prema posljednjim informacijama, novi termin polaska za Portugal je u 19:30 sati”, naveo je Džemidžić.

Susret se igra u subotu od 20 sati i 45 minuta.