Arijana Memić: “Emocije ne shvata neko ko ih nema, Sud treba konačno da donese pravilnu odluku”

Sestra ubijenog Dženana, Arijana Memić obratila se medijima nakon održanog ročišta u Sudu BiH.

Kazala je da je jedini motiv porodice doći do istine.

Nismo htjeli da produžujemo sve ovo. Mislimo da je važnije da Tužilaštvo i odbrana iznesu završne riječi. Mi ništa novo ne bismo imali govoriti. Svi su svjedoci da ništa nismmo promijenili.

Jedino što želimo je da dođemo do istine. Čuli smo da nemam majicu te Alise Mutap, da je s njom otišla kući. Ja sam to vidjela, a ne navodno, prilikom napuštanja bolnice kao i izjava: ‘Tata zovi nekoga, riješi ovo’.

Mi ništa nismo slagali svih ovih godiona. Nemam njenu majicu, mnogo je toga urađeno mimo zakona.

Nije lako ni Apelacionom vijeću, ali se nadamo da će sve razmotriti sve i da će konačno prekinuti niz odbijanja odgovornosti i da ćemo konačno dočekati pravdu“, rekla je Arijana.

Dodala je da oni ne gube nadu te da su tu već sedam godina.

Da smo izgubili danas, ovih pet ne bi sjedilo tu. Kadrija Kolić je govorio o emocijama. Svaki normalan čovjek na ovaj slučaj ne može gledati bez emocija.

Smatram da ovaj Sud treba konačno da donese pravilnu odluku. Nismo tražili da donese odluku mimo zakona. Nadamo se da će biti osuđujuća presuda i da ćemo konačno dobiti zrno pravde“, rekla je Arijana Memić.

Muriz Memić: “Kadrija Kolić ismijava moje mrtvo dijete, neka se ne igra s mojim živcima i osjećanjima”

Pred Apelacionim vijećem Suda BiH, 26.juna 2023. godine okončan je dokazni postupak u predmetu protiv optuženih Zijada Mutapa, Alise Ramić (Mutap), Hasana Dupovca, Josipa Barića i Muamera Ožegovića. Danas je bilo održano iznošenje završnih riječi.

Muriz Memić, otac stradalog Dženana Memića obratio se danas medijima. Istaknuo je kako je Tužilaštvo BiH iznijelo završne riječi.

Iskreno ne znam da li bi iko bolje. Dodali su novo svjedočanstvo doktora Kemala Dizdarevića. Ne stavlja se optuženim na teret ubistvo, što je pokušao kreten Kadrija Kolić da obrazloži na svoj način. Žalosno je gubiti vrijeme za njega. Tužioci su sve rekli što je trebalo”, kazao je Memić.

Potom je dodao:

Sud očekuje sutra nastavak. Očekujem da budu optuženi i to najstrožijom kaznom. I to sve zbog načina njihovog ponašanja proteklih sedam godina. Zbog ponašanja kretena Kadrije Kolića sam ja u sudnici već sedam godina.

Zbog njega i njemu sličnih. Pokušao je pričati o kantonalnoj presudi, o podmetnutim dokazima… On danas o tome priča, samo što nije rekao da je pogriješio Kantonalni sud i Vrhovni sud”.

Muriz Memić je oštro prokomentirao Kadriju Kolića, advokata Josipa Barića.

Tužioci su sve objasnili. To ja čekam sedam godina. Sistem je koruptivan bio, dešavaju se promjene. Mučno je slušati Kadriju Kolića. Kadrija Kolić je lažov, čovjek bez emocije i empatije. Tužioci imaju emocije, Kadrija Kolić je nema.

To je lažov, kreten. Pokušava obmanuti sudsko vijeće. I dalje ismija moje mrtvo dijete. Poručujem mu da se ne igra, da ja radim preozbiljnu stvar. Ja želim da saznam ko mi je ubio dijete.

Ne tražim više ništa. Ja ne tražim pare kao on. Neka se ne igra sa mojim živcima i osjećanjima. Mučno je slušati kretena Kadriju Koliću, on vrijeđa moje mrtvo dijete”, zaključio je Memić.