Dvije teške saobraćajne nesreće u Sarajevu jučer: Teško povrijeđen pješak i putnik iz vozila

Dvije teške saobraćajne nesreće dogodile su se jučer u Sarajevu.

Epilog su teško povrijeđene dvije osobe.

Prvo je u 10:50 sati, na kolovozu ulice Kurta Schorka, područje općine Ilidža, došlo do udara i obaranja na kolovoz pješaka H. J., rođenog 1949. godine, nastanjenog u Sarajevu, od strane putničkog motornog vozila “VW Golf 6“.

Vozilom je upravljao M.F., rođen 1992. godine, nastanjen u Sarajevu.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobio je 75-godišnji pješak, a ljekarska pomoć mu je ukazana u Općoj bolnici “Prim. Dr. Abdulah Nakaš“ u Sarajevu, nakon čega je upućen na kućno liječenje.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

Zatim u 13:30 sati, na kolovozu ulice Bulevar Meše Selimovića, općina Novi Grad, dogodila se saobraćajna nezgoda.

Tom prilikom došlo je do sudara putničkog motornog vozila “VW Golf“, kojim je upravljala S.V., putničkog motornog vozila “Mercedes“, kojim je upravljao E.H., putničkog motornog vozila “Suzuki“, kojim je upravljala K.M. i putničkog motornog vozila “VW Golf“, kojim je upravljao I.A..

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobio je putnik iz vozila „Suzuki“, A.S., a ljekarska pomoć mu je ukazana u UKC u Sarajevu.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili pripadnici PU Novi Grad.