Horde zla se oglasile nakon ostavki Varešanovića i Alimanović, u nedjelju već na tribinama

Sarajevo će u nedjelju u prvom kolu Premijer lige na Koševu dočekati Slogu, a na sjevernoj tribini ponovo će se naći najvatrenija skupina “Horde zla”.

Oni su se oglasili saopštenjem te naveli kako je odlaskom Ajle Alimanović ispunjen drugi uslov za njihov povratak na domaće utakmice FK Sarajevo.

Neopozivom ostavkom sada već bivše direktorice Fudbalskog kluba Sarajevo ispunjen je i drugi uslov za povratak navijačke skupine Horde zla Sarajevo na domaće utakmice voljenog kluba nakon višemjesečnog bojkota istih.

Razloge bojkota koji je sada i zvanično završen nećemo ponovo spominjati, uz nadu i očekivanje da se nikada više neće ponoviti da se na rukovodećim funkcijama našeg kluba nađu nekompetentne osobe koje svojim javnim nastupima narušavaju ugled i renome kluba i vrijeđaju njegove navijače.”

Također, pozvali su navijače na učlanjenje u klub te da u nedjelju svi dođu na sjevernu tribinu stadiona Koševo.

Obzirom da je bojkot, pored odsustva sa domaćih utakmica, podrazumijevao i bojkot članstva u klubu, kao i bojkot fanshopa, ovim putem pozivamo SVE navijače Fudbalskog kluba Sarajevo da još koliko večeras putem web stranice kluba, te od sutra odlaskom u fanshop izvrše svoju osnovnu obavezu kao navijača, a to je učlanjenje u klub.

Vrijeme je da se trenutna cifra od nešto više od 2000 članova bar utrostruči!

Naše voljeno Sarajevo igra svoju prvu domaću prvenstvenu utakmicu u nedjelju, 30.07.2023. godine sa početkom u 20:30h.

Obaveza svih nas je da, bez obzira koju tribinu pohodili inače, taj dan svi budemo na sjevernoj tribini kako bi proslavili povratak i gromoglasnom podrškom nosili naš tim do prve ovosezonske pobjede!”