Kosta Kecmanović na ispitivanju, ovo su pitanja na koja će odgovoriti u postupku protiv oca

Kosta Kecmanović (14), dječak osumnjičen za masakr u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu, trenutno je na ispitivanju na Klinici za neurologiju i psihijatriju za djecu i omladinu po nalogu Višeg javnog tužilaštva.

Svjedoči u postupku koji se vodi protv njegovog oca, Vladimira Kecmanovića kojem se na teret stavlja teško djelo protiv opšte sigurnosti.

Kako Telegraf nezvanično saznaje, 5 pitanja na koje treba da odgovori su: Da li ga je otac maltretirao?; Kakav je bio odnos u porodici, između, majke, oca i sestre?; Da li ga je otac vodio u streljanu?; Da li ga je učio da puca?; Da li mu je dao šifru sefa sa oružjem?.

Sumnja se da je Vladimir Kecmanović oružje držao nepropisano, kao i to da je obučavao sina kako da rukuje istim.

Njemu je, također, Viši sud u Beogradu privremeno je zaplijenio imovinu da ne bi mogao da prodaje to što ima, što je urađeno na predlog oštećenih.

Naime, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je donio rješenje kojim je usvojio prijedlog oštećenih S.S.Č., B.A., M.M., I.B., N.K., D.D., B.A., A.A i R.V.J. za određivanje privremenih mjera obezbjeđenja imovinskopravnih zahtjeva, pa je okrivljenom V. K. zabranjeno da raspolaže, otuđi i optereti nepokretnosti i pokretne stvari čiji je vlasnik i to: stan u Beogradu; dijelove poslovnog prostora u Beogradu i putničko motorno vozilo.

Privremene mjere mogu trajati do pravnosnažnog okončanja krivičnog postupka.