Mirza Varešanović nije više trener Sarajeva, kompletan stručni štab razriješen dužnosti

Fudbalski klub Sarajevo i Mirza Varešanović sporazumno su raskinuli ugovor nakon što je klub eliminisan u prvom kolu kvalifikacija Konferencijske lige.

Iz kluba su naveli da se Varešanović odrekao svih potraživanja.

Varešanović je preuzeo ekipu u decembru prethodne godine u jako teškoj situaciji i zajedno sa svojim saradnicima i igračima uspio je nadoknaditi veliki bodovni zaostatak na tabeli i ostvariti plasman u Evropu čime je ostvario zacrtani cilj.

Svojom radnom etikom i odnosnom prema igračima i svim zaposlenicima opravdao je povjerenje koje mu je ukazalo rukovodstvo Kluba kada ga je imenovalo. Odnos prema Klubu pokazao je i prilikom raskida ugovora kada se odrekao bilo kakvih finansijskih potraživanja.

Zajedno sa Varešanovićem klupu će napustiti i ostatak stručnog štaba, a Klub će u narednim danima obavijestiti javnost i navijače ko će biti novi trener ekipe.

Ovim putem se želimo zahvaliti Mirzi Varešanoviću i njegovim pomoćnicima na njihovom doprinosu u prethodnom periodu i želimo im mnogo sreće u nastavku karijere”, navodi se u objavi FK Sarajevo.