NiP i SDP pozivaju građane da u nedjelju glasaju za opoziv Ibrahima Hadžibajrića

Općinske organizacije SDP-a i NiP-a u Starom Gradu pozivaju građane da 23. jula na referendumu glasaju za opoziv načelnika Starog Grada Ibrahima Hadžibajrića (NES).

Na društvenim mrežama aktivno se vodi kampanja o njegovoj smjeni.

Odnosi su se, između ostalog, pogoršali prilikom izbora gradonačelnika Sarajeva, kada su pojedini optuživali NES da je odgovoran za to što Bogić Bogićević nije izabran za gradonačelnika.

Također, iz Naroda i Pravde traže pojačanu policijsku zaštitu tokom održavanja referenduma.

Narod i Pravda Stari Grad poziva Policijsku stanicu Stari Grad na pojačane preventivne mjere s ciljem zaštite sigurnosti građana i službenih lica Općine Stari Grad i održavanja javnog reda i mira uoči zakazanog referenduma opoziva načelnika Ibrahima Hadžibajrića.

Današnji verbalni napad i prijetnje upućene sekretaru mjesne zajednice S.Dž. prilikom vršenja redovnih poslova i zadataka na terenu, najoštrije osuđujemo i pozivamo nadležne organe da reagiraju i procesuiraju počinioce.

Napadi, zastraživanja i prijetnje ne smiju biti sredstva koja imaju za cilj onemogućavanje sprovođenja referenduma za opoziv načelnika Ibrahima Hadžibajrića“, kazali su iz starogradske organizacije ove stranke.

Podsjetimo, Hadžibajrić je uhapšen u maju u sklopu istrage u predmetu “Start” te se tereti za teška krivična djela, a trenutno je u pritvoru.

Općinsko vijeće Starog Grada je nakon toga donijelo odluku o referendumu za opoziv.

NiP Stari Grad je prošli mjesec saopćio da sekretari mjesnih zajednica ubjeđuju građane da ne trebaju podržati opoziv Hadžibajrića.

Podsjetimo, općinski vijećnici Emina Kiseljaković i Husein Holjan prethodne sedmice su napustili NES.