Prošlo je 30 godina od ubistva 14 naših sugrađana u redu za vodu na Dobrinji

Uz obilježavanje tužnih 30 godina od ubistva 14 naših sugrađana, koji su svirepo ubijeni tog 12. jula 1993. godine na Dobrinji dok su čekali u redu za vodu, porodice i brojne delegacije su polaganjem cvijeća odale počast našim sugrađanima.

Tog dana, na Dobrinji, koju su pripadnici tadašnje Vojske Republike Srpske nemilosrdno uništavali, u ulici Hakije Turajlića ubijeni su: Ilham Jelovac, Ajdin Kirlić, Vinka Knehtl, Ljiljana Matić, Nedžiba Mehonić, Rahima Mehonić, Sedajeta Mehonić, Dragica Mićanović, Sulejman Selimović, Zoran Simić, Enisa Talić, Ibro Talić, Jasna Tvrtković i Stela Tvrtković.

Cvijeće su na spomen ploču na mjestu masakra položile delegacije porodica ubijenih, Kantona i Grada Sarajeva, delegacije Općine Novi Grad i Mjesne zajednice Dobrinja B, Unije civilnih žrtava rata KS te delegacija Stranke za Bosnu i Hercegovinu.

U ime delegacije Kantona Sarajevo cvijeće su položili zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo Vedrana Vujović i Jasmin Šaljić te pomoćnik ministrice za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS Nurija Hodžić, koji je u svom prigodnom obraćanju istakao:

Danas, na istom mjestu gdje je prije 30 godina ubijeno 14, a ranjeno 15 naših sugrađana, sa tugom smo se okupili da se sa porodicama, prijateljima i komšijama ubijenih još jednom sjetimo naših ubijenih sugrađana, da sa ovog mjesta pošaljemo poruku da nismo zaboravili, da nećemo nikad zaboraviti i da se nadamo da se ovakve strahote nikome neće ponoviti.

Istrajat ćemo na idejama Bosne i Hercegovine kao države ravnopravnih građana i naroda, a poruke ovakvih strahota su dio naše snage i odlučnosti da BiH čuvamo i jačamo, za sve one koji je vole, poštuju i osjećaju svojom državom“, poručio je u ime KS danas Nurija Hodžić.