Sarajevo remiziralo s Torpedom u Gruziji, na Koševu će tražiti pobjedu za plasman dalje

Sarajevo je u prvom meču prvog pretkola Konferencijske lige večeras u Kutaisiju remiziralo s gruzijskim Torpedom 2:2.

Dominirao je tim Mirze Varešanovića u prvom dijelu, ali je u finišu istog primio gol, a na kraju strateg Sarajeva može biti i zadovoljan krajnjim ishodom meča.

Tako je pred revanš na Koševu sve ostalo otvoreno i bordo tim ima priliku pred svojim navijačima, pobjedom ovjeriti prolazak u drugo pretkolo.

Mnogo sreće je Torpedo imao već u 2. minuti, kada Ziljkić sjajno šutira s ivice šesnaesterca i pogađa prečku!

Dvije minute poslije je i Varešanović u šansi, ali loptu šalje pored gola.

Nastavilo je Sarajevo dominirati protiv inferiornog rivala, a u 13. minuti je stvorilo novu dobru šansu. Zeljković je ubacio, a Oliviera iz dobre situacije šutirao preko gola.

U 21. minuti opet se trese okvir gola domaćih. Kyeremeh je ovaj put šutirao nakon prekida i pogodio prečku!

Nevjerovatna dominacija Sarajeva samo je nastavljena, a u 33. minuti Kljajića ne uspijevaju matirati i Zeljković, a onda i Ziljkić.

U finišu prvog dijela šok za bordo momke. Arabidze je ubacio iz kornera, a Sandokhadze glavom šalje loptu u mrežu za 1:0.

Dobro je Sarajevo otvorilo drugo poluvrijeme i preko Renana Oliveira u 47. minuti poravnava na 1:1. Golu je prethodila sjajna asistencija Zeljkovića, no nije dugo trajalo slavlje bordo tima.

Na drugoj strani je iskosa s desna šutirao Bugridze, Rogić je amaterski reagovao i ostavio potpuno otvoren bliži ugao i to je novo vodstvo Torpeda (2:1).

Glijada je nastavljena jer u 52. minuti Sarajevo opet poravnava! Ziljkić je ubacio, a sada griješi golman Torpeda i odlazi u prazno. Varešanović to koristi i glavom pogađa za 2:2!

Veliku šansu za domaće u 57. minuti imao je Arabidze nakon slaloma kroz odbranu Sarajeva. Na kraju je isblokiran u posljednji čas.

U 59. minuti Kyeremeh šutem s 20 metara pogađa spoljnji dio mreže, a pet minuta poslije Shergelashvili sjajno šutira iz slobodnjaka. Krajnjim naporom ga zaustavlja Rogić.

Dvadesetak minuta prije kraja Arabidze opet prijeti, ali lopta odlazi malo pored stative.

U 80. minuti trese se prečka gola Sarajeva, a pogodio ju je Kobuldazde.

Ostalo je 2:2, a revanš na Koševu je za sedam dana.