Semir Efendić o stipendijama za studentice koje su veličale zločine: “Lako je zaključiti da će Srbija ponovo izvršiti agresiju”

Lider Stranke za BiH i načelnik sarajevske Općine Novi Grad, Semir Efendić, prokomentarisao je dodjeljivanje stipendije studenticama UNSA u Srbiji, a koje su veličale ratne zločine i zločinca Ratka Mladića.

Kazao je da se može doći do zaključka da će Srbija ponovo izvršiti agresiju na Bosnu i Hercegovinu.

Odluka Srbije da ponudi stipendije i nastavak školovanja u Beogradu studenticama koje su veličale ratnog zločinca Ratka Mladića jasno i nedvosmisleno, izvan sveke razumne sumnje, dovodi do zaključka da će Srbija ponovo izvršiti agresiju na Bosnu i Hercegovinu, odnosno novi pokušaj istrjebljenja Bošnjaka, a samo je pitanje vremena kada će se to desiti. Sve ostalo su priče za malu djecu“, kazao je Efendić.

Dodaje da se svaki razuman Bošnjak mora spremiti na agresiju pojedinačno.

Kazao je i da će se sluge međunarodne zajednice razbježati ukoliko počne agresija.

Kako je u posljednjih 25 godina sve učinjeno, a i dalje se svakodnevno čini uz pomoć naivnih Bošnjaka, da nikakav sistemski odgovor na novi napad nije moguć, svaki razuman Bošnjak mora se spremati pojedinačno.

Tek kada agresija počne, kukavice i sluge međunarodne zajednice koje su nas dotle dovele će se razbježati, te će biti moguća sistemska organizacija otpora“, zaključio je Efendić.