Trojica osumnjičenih koji su uhapšeni u akciji “Pub” predati u Tužilaštvo KS

Trojica osumnjičenih koji su uhapšeni u akciji kodnog naziva “PUB” predati su u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Ovu informaciju za medije potvrdila je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS.

Bit će zadržani 24 sata i u tom zakonskom roku postupajući tužilac odlučit će o daljnjim mjerama”, kazala je Bavčić.

Podsjetimo, policijski službenici Federalne uprave policije Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova su jučer pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo proveli operativno taktičku akciju kodnog naziva “Pub” u cilju dokumentovanja krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu slobode su lišena tri lica inicijala E. N. (1985.); A. J. (1984.); i A. A. (1984.), te su izvršeni pretresi pokretne i nepokretne imovine na sedam lokacija, za koje je utvrđeno da koriste predmetne osobe.

Kako saznaju mediji radi se o Edinu Neretljaku (1985.), Antoniju Jovanoviću (1984.), i Amiru Adiloviću (1984.).

Prilikom pretresa pronađena je i oduzeta određena količina opojne droge amfetamin, oružje, skupocjeni automobil, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa gore navedenim krivičnim djelom a koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Lica se sumnjiče da su određeni vremenski period, vršili nabavku opojne droge koju su zatim skrivali, pakovali i prodavali krajnjim korisnicima, kojom prilikom su ostvarili protivpravnu imovinsku korist.