Uhapšen motociklista s Pala koji je pokušao ubiti Adija Nukića ispred kafića “Mocca”

Policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo, nakon intenzivnog traganja za izvršiocem teškog krivičnog djela, noćas su uhapsili Kostu Pandurevića (22) iz Pala.

On se sumnjiči za pokušaj ubistva Adija Nukića jučer ispred kafića “Mocca” u Istočnom Sarajevu.

Lice K.P. se sumnjiči da je dana 19.07.2023. godine oko 16:55 sati ispred ugostiteljskog objekta u Spasovdanskoj ulici u Istočnom Sarajevu upotrebom vatrenog oružja nanio teške povrede licu inicijala A. N. iz Sarajeva.

Također, policijski službenici tokom pretresa pronašli su i motor marke KTM, koji je osumnjičeni koristio u krivičnom djelu“, navedeno je u saopćenju PU Istočno Sarajevo.

Nakon kriminalističke obrade Pandurević će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat tužiocu Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo na dalje postupanje.

Adi Nukić je nakon ranjavanja bio zbrinut u bolnici “Srbija” te je potom prebačen u Klinički centar u Sarajevu gdje je zadržan na liječenju.

Ranjen je u predjelu donjih ekstremiteta.

@sarajevskaseharatiktok Adi Nukić ranjen je danas u pucnjavi u Istočnom Sarajevu, a kako mediji saznaju ranjen je i napadač #sarajevo #istocnosarajevo #pucnjava #policija #adinukic ♬ Crime suspense / criminal psychology piano(1284590) – Shinnosuke Shibata