Video/ Muškarac s nožem uletio na igralište na Alipašinom Polju i sjekao ljuljačku pred djecom

Prava drama odvijala se u sarajevskom naselju Alipašino Polje u subotu.

Dobro poznati Almir Pazarac, samoprozvao “Šeik od Alipašina”, došao je s nožem na dječije igralište i pred zapanjenim mališanima pokušao devastirati to igralište.

U subotu, 8. jula, u 19:45 sati na dječijem igralištu Semira Frašte muškarac A. P. je pokušao devastirati igralište, oštetiti. Oduzet mu je nož, izdati su mu prekršajni nalozi o javnom redu i miru.

Prijetnje bilo kome nisu registrovane, odnosno prijavljene. Evidencije tog dijela nema. Dalje će biti procesuiran“, potvrdila je medijima Mersiha Novalić, portparolka MUP-a KS.

Brojni roditelji djece koji su se nalazi na tom igralištu su u strahu i ogorčeni su ovim činom.

Inače, Pazarac je jedan od aktera tučnjave koja se desila istoga dana na Alipašinom Polju, kada su izbodene dvije osobe.

Naime, u subotu (dakle iza incidenta na dječijem igralištu) oko 22:25 sati u ulici Trg ZAVNOBiH-a do broja 24, na području općine Novi Grad došlo je do narušavanja javnog reda i mira, odnosno tuče između više lica.

Tom prilikom zbog zadobivenih povreda dva lica zadobila su lake tjelesne povrede. Zbog osnova sumnje da je počinjeno krivično djeli iz člana 362. KZ FBiH / Nasilničko ponašanje /, telefonom je obaviješten drežurni tužilac Kantonalnog tužilaš’tva KS po čijem ovlaštenju je na licu mjesta izvršen uviđaj“, naveli su ranije iz MUP-a KS.

Nije poznato da li su ova dva događaja povezana.

Pogledajte video.