Bh. stručnjak Sergej Jakirović preuzeo Dinamo

Sergej Jakirović novi je trener Dinama, objavio je hrvatski prvak na službenim stranicama.

Jakirović je tako na klupi naslijedio Igora Bišćana koji je danas dobio otkaz i vodit će momčad već u četvrtak kad na Maksimiru u prvoj utakmici play-offa Evropske lige gostuje Sparta iz Praga.

Njegova odštetna klauzula bila je šest mjesečnih plaća, odnosno oko 100.000 eura, što Dinamu nije bio problem platiti.

Jakirović je raskinuo ugovor s Rijekom koja samo tri dana nakon utakmice sa Spartom dolazi na Maksimir u 6. kolu SuperSport HNL-a.

Jakirović Dinamo preuzima u trenutku kad momčad ima osam bodova i utakmicu manje od Hajduka i nakon šokantnog ispadanja od AEK-a u 3. pretkolu Lige prvaka što je Bišana koštalo posla.

Sergej Jakirović novi je trener Dinama. Dosadašnji strateg Rijeke od ovog će ponedjeljka preuzeti kormilo prve maksimirske momčadi, a na klupi svojega novog kluba debitirat će u četvrtak, 25. avgusta, protiv Sparte iz Praga u prvoj utakmici play-offa Europa lige.

S novim trenerom dolazi i novi stručni stožer koji je i do sada surađivao s gospodinom Jakirovićem u Rijeci”, objavio je Dinamo.

Jakirović je bio u kombinacijama za klupu Dinama prije godinu i pol dana. Tad je sad već bivši trener Rijeke bio pred vratima Dinama, ali se njegov dolazak nije realizirao i momčad je tad preuzeo Željko Kopić koji je ubrzo dobio otkaz.

S Jakirovićem dolazi i njegov stručni stožer u kojem su pomoćnik Marko Salatović, videoanalitičar Anđelo Roguljić i kondicijski trener Marin Ivančić.

Jakirović je trenersku karijeru započeo u Sesvetama nakon čega je otišao u Goricu s kojom je u sezoni 2018./2019. osvojio peto mjesto i Europa mu je pobjegla za dlaku.

Potom je kratko bio u Mariboru te otišao u Zrinjski s kojim je u sezoni 2021./2022. osvojio titulu s 27 bodova prednosti.

S prvakom BiH je prošlog ljeta bio na korak do plasmana u Konferencijsku ligu, ali je u dramatičnoj završnici na penale u Bratislavi izgubio od Slovana.

U studenom prošle godine preuzeo je Rijeku. Preuzeo ju je u očajnoj situaciji da bi na kraju završio četvrti i ugurao se u Europu.

Ove sezone nakon četiri kola ima devet bodova, a u pretkolima Konferencijske lige uvjerljivo je prošao Dukagjini i B36 te stigao do play-offa u kojem bi ga čekao Lille. No, Jakirović već danas mora početi smišljati kako pobijediti Spartu u četvrtak i onda svoju bivšu Rijeku u nedjelju.