Denis Bećirović o navodima da je potrošio 10 hiljada KM u Londonu: “Minimalne usluge”

Prema pisanju pojedinih medija član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović od 2. do 5. jula ove godine boravio je u Londonu, a na usluge VIP salona na aerodromima Gatwick i Heathrow je potrošeno čak 9.150 KM.

No, iz kabineta Denisa Bećirovića kažu korištenje VIP slona ne zakazuje član predsjedništva BiH niti njegov Kabinet.

U vrijeme dok traje udar na ustavni poredak pojedinci vješto pokušavaju skrenuti pažnju na VIP salone. Ovo nije kraj, već početak medijske harange s ciljem da se ljudi odvoje od suštinskih pitanja od kojih zavisi očuvanje države.

Naravno, dodatni cilj je zasjeniti predstojeću posjetu članova Predsjedništva BiH Ukrajini, jer ona smeta rušiteljima Bosne i Hercegovine i njihovim inozemnim mentorima”, navodi se u saopćenju.

Potom su dodali:

Samo naivni mogu nasjedati na podvale o VIP salonima koje ciljano iniciraju i organiziraju pojedinci na visokim pozicijama. Naravno, tim osobama ne smeta što predsjednik administrativno-teritorijalne jedinice entiteta RS ima 107 puta veći budžet kabineta nego član Predsjedništva BiH.

Njima ne smeta ni što entitetski predsjednik RS-a za svoja putovanja koristi službene helikoptere i avione entiteta RS. Ali im smeta što jačamo međunarodnu poziciju Bosne i Hercegovine i što ćemo još odlučnije nastaviti to raditi bez obzira na ova podmetanja.

Inače, korištenje VIP salona ne zakazuje član Predsjedništva BiH, niti njegov Kabinet, nego Protokol Predsjedništva BiH u komunikaciji sa Protokolom zemlje domaćima, što je uobičajena procedura prilikom svih zvaničnih i službenih posjeta članova Predsjedništva BiH.

Ne postoji nijedan član Predsjedništva BiH koji nije koristio VIP salone, kao što ne postoji nijedan predsjednik u Evropi koji ih nije koristio”.

Između ostalog, naveli su kako su prilikom posjete Ujedinjenom Kraljevstvu korištene samo minimalne usluge.

Tokom izuzetno uspješne posjete Ujedinjenom Kraljevstvu korištene su samo minimalne usluge, koje se odnose na protokolarni dolazak predsjednika država i šefova vlada na VIP prostor aerodroma, odakle delegaciju preuzimaju VIP vozila zemlje domaćina.

Očigledno je da neki žele tendencioznim spinovanjima zasjeniti veoma uspješnu posjetu dr. Denisa Bećirovića Ujedinjenom Kraljevstvu, koja je se desila u vrijeme najbrutalnijih napada na ustavni poredak Bosne i Hercegovine, te je stoga bila od velikog značaja za državu i sve njene građane”, navodi se u saopćenju.