I danas bi nas mogao osvježiti ljetni pljusak

Jutros je u većem dijelu naše zemlje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka izmjerene u 08 sati iznosile su: Bjelašnica 11; Ivan Sedlo 14; Bugojno 15; Drvar, Sanski Most, Sarajevo 16; Banja Luka, Bihać, Livno, Prijedor, Široki Brijeg, Zenica 17; Tuzla 18; Gradačac, Trebinje 19; Mostar 22; Neum 23 °C.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Lokalni pljuskovi su mogući u centralnim, istočnim, sjevernim područjima Bosne i na istoku Hercegovine, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Vjetar će biti slab sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura kretat će se od 28 do 34 °C.

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom poslijepodneva su mogući lokalni pljuskovi. Dnevna temperatura oko 28 °C.

I narednih dana sunčano i toplo

U četvrtak, sutra, u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje naoblake tokom dana. U Hercegovini pretežno vedro.

U centralnim i istočnim područjima Bosne se mogući lokalni pljuskovi. Vjetar slab u Bosni istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni.

Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, na jugu do 24, a dnevna od 26 do 32, na jugu do 35 °C.

U petak u većem dijelu zemlje pretežno sunčano. Poslije podne porast naoblake u Bosni može usloviti lokalne pljuskove.

Vjetar slab u Bosni istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni.

Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 28 do 34, na jugu do 37 °C.

U subotu u Bosni umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno vedro. Tokom poslijepodneva jačni razvoj oblačnosti širom zemlje može usloviti pljuskove i grmljavinu, koji lokalni mogu biti i izraženiji.

Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 29 do 35, na jugu do 38 °C.

U nedjelju sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne i uz riječne tokove može biti magle ili niske naoblake.

Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 18 do 24, na jugu do 28, a dnevna od 30 do 36, na jugu i sjeveru zemlje do 38 °C.