Irfan Čengić: “Spreman sam za poziciju načelnika Starog Grada, okupljam veću koaliciju stranaka”

Aktuelni zastupnik u Skupštini KS i delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH Irfan Čengić ni danas nije mogao potvrditi da li će biti kandidat na prijevremenim izborima za načelnika općine Stari Grad.

Kazao je da još uvijek nisu okončane procedure sa održanim referendumom o opozivu Ibrahima Hadžibajrića.

Mi smo izglasali referendum, komisija je pripremila izvještaj koji je sutra na Općinskom vijeću. CIK će reći da li je sve uredu, pet dana je rok žalbe.

Ja kao pojedinac sam spreman da preuzmem jednu takvu poziciju. Imam dovoljno iskustva, poznajem sve ljude u općinskoj administraciji i sve probleme“, kazao je Čengić za BHRT uživo.

Na pitanje ima li podršku predsjednika SDP BiH Nermina Nikšića kazao je da mu po Statutu nije potrebna podrška predsjednika jer je potrebna podrška općinskog odbora.

U narednih 10 dana ćemo vidjeti ko podržava moju kandidaturu. Ja se trudim okupiti više stranaka od trojke iz prostog razloga jer Trojka nema većinu u Općinskom vijeću.

I kada bi se kandidovao, ne želim biti načelnik koji nema podršku Općinskog vijeća jer je tako teško raditi. I zato želim okupiti jednu veliku koaliciju stranaka i zato ne izlazim u javnost o potencijalnoj kandidaturi dok se i CIK ne oglasi o tome“, kazao je Čengić.