Jasmin Ademović poručio Mandiću: “Umjesto ‘lova na vještice’ počni rješavati probleme”

Jasmin Ademović, vijećnik u Općinskom vijeću Centar Sarajevo kao jedan od potpisnika referenduma za opoziv tamošnjeg načelnika Srđana Mandića nastavio je iznositi kritike na njegov rad i djelovanje kao prvog čovjeka ove lokalne zajednice.

Tako je Ademović u saopštenju za javnost istakao problem građana u ulici Hadži-Sulejmanova na potezu između ulica Sepetarevac i Sarač Ismailova gdje je izvršena rekonstrukcija vodovodne mreže i priključaka.

Kako je objasnio Ademović investitor navedenih radova je KJKP Vodovod i kanalizacija Sarajevo.

Nakon rekonstrukcije vodovodne mreže, izvođač radova je planirao asfaltiranje samo dijelova ulice koji su oštećeni iskopom, međutim, nakon intervencije građana ovih ulica, ali i KJKP VIK Sarajevo, Općina Centar je pristala da se navedene ulice u potpunosti asfaltiraju o trošku budžeta Općine Centar, iz prostog razloga što je jedino asfaltiranje čitave ulice funkcionalno rješenje.

U tom cilju formirana je zajednička komisija KJKP ViK Sarajevo i Općine Centar, izvršen je obilazak terena i dogovoreni su daljnji koraci.

Pred samu realizaciju, Općina Centar na čelu sa načelnikom Mandićem odustaje od asfaltiranja čitave ulice bez valjanog obrazloženja”, naveo je Ademović.

Također, Ademović navodi da se sastao s okupljenim građanima ove i susjednih ulica koji, kako je kazao, pristaju jedino na asfaltiranje čitave ulice, uključujući i trotoar, te jasno ističu da neće dozvoliti parcijalno asfaltiranje iskopanih i oštećenih dijelova.

Insistiram od načelnika Mandića da izdvoji obećana sredstva (podsjećam, budžet Općine Centar u rebalansu iznosi skoro 80 miliona KM!) i u skladu s zahtjevima građana ovoga područja zahtijevam da se sistemski i funkcionalno asfaltira čitava ulica, a što je praksa ukoliko je većina površine oštećena, kako i jeste u ovom slučaju.

Građani svih mjesnih područja nam se redovno obraćaju s problemima karakterističnim za njihova mjesna područja, a koji bi se lako mogli riješiti da postoji volja i sposobnost.

Načelniče Mandiću, i dalje ste načelnik i s tim u vezi obavezni ste rješavati ove i mnoge druge probleme građana iz svih mjesnih područja Općine Centar”, istakao je Ademović u saopštenju za javnost.

Podsjećamo, nakon izglasavanja referenduma za opoziv Mandića njemu je podršku pružio i Hasan Tanović iz SDP-a koji je načelnik Novog Sarajeva.