Majka Koste Kecmanovića poslala institucijama pismo bez trunke emocija, poznato šta je tražila za svog sina

Majka K. K., dječaka koji je u maju počinio masakr u beogradskoj osnovnoj školi ‘Vladislav Ribnikar‘ ubivši devetero učenika i zaštitara škole, poslala je pismo institucijama s molbom da njezin sin nastavi školovanje.

Blic piše da se u pismu uopće ne spominje tragedija koju je njezin sin prouzročio, već navodi tek da je situacija u kojoj se njezina porodica našla ‘složena‘.

Kako navodi Jutarnji, pismo je navodno napisano vrlo šturo i bez emocija, a majka u njemu navodi da je pitanje obaveznog osnovnog obrazovanja njezine djece otvoreno.

Mlađa kćer, koja je pohađala istu školu kao Kosta K., sada ne može nastaviti školovanje na istom mjestu, dok se on nalazi u Klinici za neurologiju i psihijatriju za djecu i omladinu.

Blic piše i da dječak neće biti pušten na slobodu, a njegovo će daljnje školovanje biti u skladu s propisima.

Kako je osnovno obrazovanje obavezno po zakonu, on će navodno pohađati individualnu nastavu online, po uvjetima za hospitaliziranu djecu.

Detalji o modelu školovanja za Kostu K. trebali bi biti poznati do kraja sedmice, no za sada se zna da mu neće biti omogućen niti jedan drugi sadržaj preko kompjutera, osim praćenja online nastave.