Mirza Dervišević objavio imena svojih napadača: “Bliski su SDA”

Mirza Dervišević, novinar koji je prije nekoliko dana brutalno napadnut ispred svog stana, na svom Facebook profilu objavio je imena i prezimena svih osoba koje policija sumnjiči za napad na njega.

Njegov status prenosimo u cjelosti:

– Ovo su imena osumnjičenih kako ostali su u bijegu: napali su me i organizovali Bošnjaci-muslimani bliski brčanskoj SDA koji žele osuđenog narko dilera kandidovati za novog gradonačelnika.

Skupi projekat Cjevovoda u BDC nije mala stvar!

1. Safet Selmanović-Sajo vlasnik autopraone u naselju Klanac pod nazivom S.S. MORNAR. Safet je posjedovao dozvolu za nošenje vatrenog oružja i pištolj mu je oduzet a nadam se uskoro i dozvola da će biti oduzeta.

2. Mirza Alić brat Miralema Alića koji me pratio sa Audijem Q7 registarskih oznaka koje završavaju sa 777 slučaj zabilježen prije 3 mjeseca.

3. Miralem Alić koji je zbog ozlijeda koje sam mu nanio u samoodbrani u bjegstvu van BiH odma nakon napada.

Mirza Alić je pušten na slobodu od strane Tužilaštva BD BIH, a vjerujem da će i Safeta pustit jer to je uobičajna poznata praksa Tužilaštva BiH…

Užas je ovo od sistema u kom živimo niko više nije siguran…

Hvala Krim Policiji i Specijalnoj jedinici Policije BD jedini koji du uradili svoj posao. Kada nešto dođe do Tužilaštva tu onda izgleda sve staje – napisao je Dervišević.