Naša stranka podržala Sarajevo Film Festival: “SFF je simbol želje za slobodom i tako će i ostati”

Nakon napada na organizatore Sarajevo Film Festivala reagovali su iz Naše stranke.

Iz ove stranke stali su na stranu organizatora svjesni da se propusti, posebno ovako velikih događaja, jednostavno dešavaju.

Bezrezervno stojimo uz jedan je od većih filmskih festivala u Evropi čije ekonomske benefite osjeti cijelo naše društvo. Organizovani napad na najbolji kulturni proizvod naše zemlje demonstrira potrebu dijela društva za manje kulture u našem okruženju.

Sarajevo Film Festival nastao je u Sarajevu koje se branilo od agresora, simbol je želje za slobodom i tako će i ostati. Mi ćemo ih u tome nastaviti podržavati.

Naša stranka će uvijek stajati uz kulturnu i kreativnu industriju i boriti se za više filmova, kvalitetnog kulturnog i zabavnog sadržaja. To smo u Vladi Kantona Sarajevo demonstrirali kroz pokretanje projekta ‘Kultura na ulice’, finansiranje alternativne kulture, kao i rekordnim poticajima za filmsku industriju.

Radili smo to jer ulaganje u kulturnu i kreativnu industriju podiže kvalitet života, otvara radna mjesta za mladu populaciju i pritom na svaku uloženu konvertibilnu marku kroz ekonomsku aktivnost vraća četiri KM”, poručuju iz Naše stranke.