Oglasio se MUP o udesu na Stupu u kojem je povrijeđen pješak

U sarajevskoj ulici Džemala Bijedića sinoć je u 21 sat i 50 minuta došlo do saobraćajne nesreće.

Tom prilikom došlo je do udara i obaranja pješaka A.H. rođen 2004.godine sa Ilidže, od strane putničkog motornog vozila „Alfa Romeo“, kojim je upravljao A.A. rođen 2002.godine iz Sarajeva.

Tom prilikom teške tjelesne povrede opasne po život zadobio je pješak A.H. Stepen povreda konstatovan na KUM UKC Sarajevo, nakon čega je upućen na Kliniku za anesteziju i reanimaciju radi daljnjeg liječenja”, navodi se u saopćenju.

Potom su dodali:

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva koji je rukovodio uviđajem obavljenim od strane ekipe Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i uz učešće sudskih vještaka saobraćajne i mašinske struke.

Dana 07.08.2023.godine u 01.10 sati policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage Uprave policije MUP-a KS su lišili slobode A. A., zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 336. stav 3. KZ F BiH /Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa/, a u vezi sa članom 332. stav 3. KZ F BiH /Ugrožavanje javnog prometa/, , nakon čega je osumnjičeni predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.”