Policija uhapsila kradljice vozila u Sarajevu, radi se o ocu i sinu koji su brutalno pretukli mladiće na Skenderiji

Sarajevska policija u ranim satima jučer uhapsila dvije osobe zbog krađe vozila.

Oni su zatečeni u ulici Josipa Vancaša u putničkom motornom vozilu koje su otuđili iz navedene ulice.

Radi se o muškarcima inicijala E.Č., rođen 1978. godine u Sarajevu i K.Č., rođen 2002. godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni.

Također, utvrđeno je da im ovo nije ni prvo ukradeno vozilo, već je u toku kriminalističke obrade utvrđeno da su pomenuta lica u prethodnom periodu pokušala otuđiti motorno vozilo u ulici Derebent.

Izboli mladiće šarafcigerom, jednom nanijeli teške povrede i pušteni na slobodu

Međutim nije ni to najgore… Osumnjičeni K.Č., za kojim je raspisana operativna potraga, ispitan je na okolnosti izvršenja krivičnih djela Teška tjelesna povreda i Lahka tjelesna povreda /član 172. stav 3. i član 173. stav 1. KZ FBiH/, na štetu F.Ž. i E.M,, izvršenih 16.08.2023. godine u ulici Skenderija, općina Centar Sarajevo.

Po nalogu dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a 45-godišnjak i 21-godišnjak su ponovo otpušteni iz službenih prostorija…

Podsjetimo, oni su 16. augusta sa još jednim lice inicijala E.H. napali dvije osobe, a tom prilikom su jednom mladiću nanijeli teške tjelesne povrede, dok je drugi lakše povrijeđen.

E.H. je tada uhapšen, dok se tragalo za ocem i sinom koji su sinoć uhapšeni. I tada je E.Č. pušten na slobodu, dok je E.H. pritvoren.

Otac napadnutog mladića E. M. ranije se obratio medijima ogorčen zbog puštanja E. Č. na slobodu, pogotovo jer je njegovog sina E. M. jedan od njih izbo šrafcigerom pet puta, dok je, kako je rekao, 20- godišnjem F. Ž. ugrožen život i trenutno se nalazi na Klinici za neurohirurgiju KCUS-a.

Tu je bio jedan nož i jedan šrafciger, kamenje je letjelo. Njih trojica su ih napali, druga od mog sina F. Ž., udario je Kerim Č., sin od tog E. Č. koji je učestvovao, a koji je već pušten.

Udario ga je šrafcigerom više uha, probio mu je lobanju, dijete je operisano prekjučer čitav dan do ponoći trajala je operacija. Momak nije nije dobro oštećen mu je dio mozga. Dijete leži na neurohirurgiji bolnice Koševo“, kazao nam je otac povrijeđenog E. M.

I ovaj otac E. Č. je bio zatvoren. Kako je došlo da Tužilaštvo njega jučer tačno u 14.10 sati, pustili iz pritvora. Ako je već učestvovao u tučnjavi, ako je bio tamo, imao je nož, udarao je kamenjem djecu. Hajde da opravdam i da nije imao veliku ulogu, ali mora slučaj biti kompletiran. Treći mora biti uhapšen, da da izjavu.

Dečko koji je oštećen i koji je u bolnici i kojem je život ugrožen, on mora dati izjavu da ga ovaj nije tukao. Dakle slučaj se morao kompletirati, ali da ga odmah puste, a sin mu u bjekstvu. Pored ove situacije šta se dešava u BiH i svemu ovom što krive Tužilaštvo, neko je našao za shodno da ga pusti”, kazao je tada ogorčeni otac za “Avaz” i dodaje:

Šta da dijete umre, nedaj Bože, šta da ostane neki teški invalid. Bez kompletiranja događaja, ni u kakvom slučaju nije smio biti pušten“.

Otac E. M. kaže da njegov sin i F. Ž. ne poznaju napadače, i da su se sreli na ulici kada su ih napali.

“Napali su ih iz čista mira, da ih tuku. Imam ljekarski nalaz, moj sin je pet puta uboden šrafcigerom, jednom u leđa, jednom u stomak zarezan, jednom ispod pazuha, jednom u vrat i u butinu. Znači to je katastofa da jedan bude pušten.

I pored takvog slučaja oni su njega pustili, mali, ima 20 godina, leži, tri dana ne priča, ne može da jede. Išao je u osnovnu školu s mojim sinom od prvog rezreda do srednje. Pošli su da pojedu sendvić, a ovi su samo prišli i napali ih“, naveo je otac E. M.