Razija Mujanović zbog Luke Garze poslala emotivnu i snažnu poruku roditeljima u dijaspori

Naša proslavljena košarkašica Razija Mujanović je putem društvenim mreža poslala emotivnu poruku svim roditeljima iz dijaspore.

Navela je primjer Luke Garze koji je nastupajući za košarkašku reprezentaciju BiH pokazao koliko voli BiH.

Dragi moj narode, vi koji živite van granica Bosne i Hercegovine. Obraćam se vama koje zovemo ‘dijasporom’. Posebno se obraćam vama koji imate djecu/unuke koji se bave sportom.

Nadam se da ste gledali utakmice naše muške selekcije u Poljskoj. U ekipi je jedan srčan momak koji se zove Luka Garza.

Molim vas puštajte svojoj djeci/unucima njegove utakmice u najdražem dresu. Luka skoro da ne zna naš jezik (naučit će ga momci vremenom), ali odlično zna ko mu je majka, ko mu je djed.

Korjeni koje nosi u sebi, srce bosansko koje bije u njegovim grudima i želja da obraduje naš narod može biti vodilja vama u odgoju.

Nemojte dopustiti da vaša djeca zaborave djedovinu. Mogu se oni roditi u Njemačkoj, Austriji, Švedskoj, Americi, Australiji.. ali usadite im Bosnu i Hercegovinu u srce.

Sutra kada budu na raskrsnici i budu birali, neka biraju srcem. Bosna i Hercegovina će primiti u zagrljaj svakoga ko bira srcem. Nama samo takvi i trebaju.

Hvala Luka što si primjer nekim novim dječacima i djevojčicama. Volim te Bosno i Hercegovino”, poručila je Razija Mujanović.