Težak udes na Stupu skrivio vozač bez položenog vozačkog ispita, povrijeđeno šestogodišnje dijete

Saobraćajnu nesreću koja se jučer dogodila na kružnog toku kod Stupa, saopćeno je iz MUP-a KS, skrivio je vozač bez položenog vozačkog ispita.

Kako navode iz sarajevske policije povrijeđeno je više osoba, a među njima je i šestogodišnje dijete iz automobila neodgovornog vozača.

Dijete je zadobilo teške tjelesne povrede, kao i starija ženska osoba, dok je sam vozač 39-godišnjak zadobio lakše povrede.

Dana 23.08.2023. godine u 12:45 sati, na kolovozu kružnog toka Bačići, područje općine Novi Grad Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda.

Tom prilikom došlo je do sudara putničkog motornog vozila ‘Peugeot’, kojim je bez položenog vozačkog ispita upravljao A.Č., rođen 1984. godine, nastanjen u Sarajevu i skupa vozila kojeg čine teretno motorno vozilo „Scania“ i priključno vozilo ‘Kogel’, kojim je upravljao M.P., rođen 1971. godine, nastanjen u Sarajevu.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede su zadobili putnici iz vozila ‘Peugeot’, šestogodišnje dijete, koje je zadržano na daljem liječenju u UKC u Sarajevu i R.Š., rođena 1959. godine, nastanjena u Sarajevu, dok je lakše tjelesne povrede zadobio 39-godišnjak koji je upravljao vozilom ‘Peugeot’.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Satrajevo, a uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke“, naveli su iz MUP-a KS.