Trojica maloljetnika pobjegla iz podgoričkog zatvora dok je čuvar spavao

Trojica maloletnika pritvorena u prostorijama podgoričke policije uzeli su policijskom službeniku koji je spavao karticu za otvaranje vrata i mobilni telefon.

Nakon toga su nesmetano izašli kroz garažu i tako pobjegli iz pritvora.

Iz policijskog pritvora pobjegao je sedamnestogodišnji L. H., osumnjičen za teško ubistvo, i još dvojica maloljetnika, V. Z. i B. Z., prenijele su podgoričke “Vijesti” pozivajući se na neimenovani izvor.

Isti izvor navodi i da su mogli, da su htjeli, da omoguće i drugim pritvorenicima da napuste službene prostorije policije.

Kako je Vijestima ispričao izvor, u vrijeme bjekstva, L. H. se nalazio u jednoj, a druga dva maloljetnika u drugoj pritvorskoj prostoriji, kada je jedan od njih, postavljajući “lopovsku”, pomogao drugom da izađe kroz otvor za ventilaciju, nakon čega je sa druge strane otvorio i prostoriju u kojoj je bio sa cimerom i onu u kojoj je bio L.H.

Pošto su izašli iz pritvorskih soba, oni su od službenika policije, koji je spavao, uzeli mobilni telefon i karticu koja omogućava otključavanje vrata, nakon čega su kroz garažu izašli i tako napustili zgradu Uprave policije.

Njih trojica se, navodno, poznaju od ranije i zajedno su vršili krivična djela krađe.